Az oldal alapvető célja az állatvilág sokszínűségének bemutatása magyar nyelven, és az állatok különböző szempontok szerinti szűrhetősége. A munka mérete miatt így a legtöbb esetben nincs időm teljes leírást készíteni a fajról, ilyenkor külsős hivatkozásokon keresztül biztosítom, hogy részletes információk is elérhetőek legyenek. Az általam készített leírás minden esetben saját munkám, melyet a feltüntetett források, illetve saját tapasztalataim, tanulmányaim stb. segítségével készítettem. Ha ilyen leírás elérhető, akkor az állat adatlapján 3 fül jelenik meg (Adatlap, Ismertető, Források).

Tudjun meg többet...
... az oldalon használt rendszertani besorolásról, és úgy egyáltalán a rendszertanról
... az állatkereskedelemről, a legális házi kedvenc beszerzésről, milyen dokumentumok szükségesek milyen házikedvenchez
... az oldalon történt legutóbbi változásokról, az aktuális projektekről és jövőbeni terveimről
... egy állatról, amihez csak egy e-mailt kell írnia, és amint lehetőségem lesz, elkészítem a leírást róla 

Mivel az oldal teljes mértékben magán projekt, és nem áll mögötte semmilyen tőke vagy profit, ezért hálás vagyok minden támogatásért. Ha szeretné támogatni az oldalt a paypal.me/allatlexikon-on keresztül teheti meg. Tudjon meg többet a PayPal.Me-ről. Vagy a hagyományos PayPal-al alább.

Az oldalt szabadidőmben készítem, sok munkám van benne (nem egy Wikipédia másolat) kérem ezt tartsa tiszteletben és ne másoljon! Bővebben a felhasználási feltételekről.